Cum alegem ușa de intrare?

Cum se întamplă de foarte multe ori, în momentul în care îți renovezi locuința ajungi să descoperi spre final că ai depășit bugetul alocat, deși mai sunt de cumpărat câteva lucruri. În acest moment ai două opțiuni, fie mărești cumva bugetul disponibil, fie cumperi ceva mai ieftin, dacă nu ai cum să faci rost de mai mulți bani. Orice ai face însă nu-ți recomand să faci rabat când vine vorba de ușa de intrare în locuință.

Ușa de intrare reprezintă fără doar și poate cel mai utilizat element arhitectural. Ea închide sau deschide calea spre noi oportunități și emoții. Ea ne aduce siguranță, încredere și liniște. Cu ea începem și încheiem zilnic orice drum, orice călătorie. Este legătura și bariera noastră cu exteriorul, un portal în adevăratul sens al cuvântului.

Deoarece ușa de intrare contribuie atât de mult la construirea unei prime impresii, este foarte important să o alegi cu mare grijă. Mai mult decât atât, modul în care alegi această ușă, poate avea un impact mult mai mare decât ai crede asupra valorii casei tale.

În momentul în care vrei să schimbi ușa pe care o ai deja la intrare sau vrei să cumperi prima ușă pentru noua ta casă, trebuie să știi și că o ușă de calitate poate să contribuie mult și la reducerea costurilor la energie.

De ce este important să alegi o ușă de intrare potrivită?

Mai mult decât aspectul ușii de intrare, în alegerea celei mai bune uși trebuie să conteze funcționalitatea acesteia, durabilitatea precum și trăinicia sistemelor de securitate. Ușa de intrare nu este doar mijlocul prin care se intră în casă, ci și mijlocul prin care se împiedică intrarea în casă a persoanelor nedorite. De aceea, este foarte important pentru siguranța ta, a familiei și a bunurilor tale să alegi cea mai bună ușă de intrare, echipată cu cel mai trainic sistem de securitate.

Din ce material să fie ușa de intrare?

Dacă până acum câțiva ani, ușa de lemn era printre singurele opțiuni în ceea ce privește ușa de intrare, în prezent plaja de materiale este ușor mai diversificată. Găsim pe piață uși din PVC, metal, fibră de sticlă. VitraQ, sub brandul LockArt, produce uși de intrare din aluminiu, un material fiabil, sustenabil și aspectuos, aceste uși fiind ideale pentru zonele în care sunt variațiuni mari de temperatură și umiditate. O ușă de intrare din aluminiu este un produs mai concentrat, din punct de vedere al calității. Aceasta este supusă unei tratări superioare față de o ușă de intrare pentru apartament, fiind expusă direct la razele solare, ploi, vânt și alți factori naturali.

Ușa de exterior trebuie să se armonizeze cu arhitectura cladirii!

Atunci când se alege o ușă de intrare, trebuie bineînțeles să se țină cont de design-ul acesteia și de modul în care se asortează cu restul clădirii. Cea mai bună ușă de intrare trebuie să aibă un aspect care să se potrivească cu aspectul clădirii, atât cromatic cât și în ceea ce privește design-ul acesteia.

Atunci când intrarea ta este într-o zonă întunecoasă, poți opta pentru panouri laterale de sticlă și supralumini. Sticla trebuie să fie însă securizată. Opțiunile de decor sunt destul de diversificate și cu siguranță poți găsi ceva potrivit pentru locuința ta.

Este foarte important să știm tipul de deschidere, el se face întotdeauna privind ușa din interior. Deschiderea poate fi în interior în cele mai multe cazuri, insă este posibilă o deschidere și spre exterior. Apoi sensul deschiderii, în funcție de așezarea constructivă sau preferință, spre stâga sau dreapta.

În toate cazurile, fie ele tehnice sau de design, ușile LockART produse de VitraQ pot fi ușor configurate și personalizate.

Aspectele tehnice:

Fie că ai sau nu experiență în alegerea unei uși de intrare, este extrem de important să fim atenți la câteva aspecte tehnice atunci când căutăm un astfel de produs:

  • Rezistența la efracție (clasa de securitate) și punctele de închidere;
  • Coeficientul de transfer termic;
  • Izolația fonică;
  • Greutatea ușii și numărul de balamale (fiecare balama susține o anumită greutate);
  • Construcția celulară a ușii, precum și ce tip de izolație este folosită la realizarea acesteia;
  • Zona vitrată (sticla trebuie sa fie securizată sau antiefracție – laminată);
  • Ciclurile de închideri și deschideri repetate (o ușă de calitate este garantată pentru minim 200.000 de cicluri);
  • Tehnologia încorporată (închidere cu cod sau amprentă, amortizorul, vizorul) trebuie să fie de calitate, altfel vom întâmpina probleme la accesul în locuință;
  • Clanța, mânerul și feroneria.

Pe scurt, dacă la achiziție facem rabat la oricare din cele de mai sus, riscăm, în timp, să fim nemulțumiți de alegerea făcută. LockArt oferă o multitudine de opțiuni pentru configurarea ușii ideale, folosind materiale și tehnologie de ultimă generație.

Garanția:

Atunci când cumperi o ușă de intrare producătorul trebuie să îți ofere garanție pe toate elementele și accesoriile. Toate produsele trebuie să fie însoțite separat de mai multe certificate. Garanția trebuie oferită pentru: ușă, montaj și sisteme de securitate. Orice produs trebuie să aibă o garanție de minim 24 de luni.

În concluzie, alegerea unei uși de intrare este un pas important care trebuie făcut cu răbdare și o singură dată, pentru că nu e chiar practic să o schimbi după finalizarea construcției. Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, suntem siguri că vei reuși alături de specialiștii VitraQ, să alegi cea mai bună ușă de intrare în cel mai scurt timp.

Renovezi? Construiești?
Contactează-ne: