Durabilitate, longevitate și aspect modern, cu fațadele ventilate VitraQ.

Fațadele ventilate reprezintă unele dintre cele mai apreciate sisteme din domeniul construcțiilor și renovărilor, fiind soluții de izolare termică și fonică ce îmbină cu succes rezistența și aspectul plăcut.

Avantajele fațadelor ventilate VitraQ:

Izolație termică și eficiență energetică

Această construcție inovativă generează transparenţă maximă prin contopirea cercevelei cu structura portantă: câmpurile fixe şi elementele mobile nu se diferenţiază din exterior. Numai la interior o fantă subţire de umbră şi mânerul ferestrei trădează elementele mobile.

Design și eficiență energetică

Fațada ventilată permite circulația aerului între peretele de bază și învelitoare, creând un spațiu de aer care asigură uscarea eficientă a peretelui. Acest lucru previne acumularea de umezeală și reduce riscul de apariție a mucegaiului și a altor probleme legate de umezeală în structura clădirii.

Rezistență și durabilitate

Plăcile folosite în fațada ventilată sunt de obicei fabricate din materiale durabile, cum ar fi ceramica, aluminiul sau oțelul inoxidabil. Aceste materiale sunt rezistente la intemperii, la razele UV și la deteriorarea cauzată de umiditate.

Reducerea zgomotului

Fațada ventilată oferă și o izolare fonică suplimentară, reducând nivelul de zgomot transmis din exterior. Acest aspect poate fi deosebit de important în zonele aglomerate cu trafic intens sau aeroporturi.

Design și aspect estetic contemporan:

Fațada ventilată oferă o gamă largă de opțiuni de design și finisaje. Plăcile pot fi disponibile în diferite culori, texturi și forme, permițând arhitecților și proprietarilor să creeze aspecte estetice variate și personalizate pentru clădirea lor.

Renovezi? Construiești?
Contactează-ne: